Quan desobeir és la via perquè l’aprenentatge succeeixi

Estàndard

Cada vegada m’agrada més la filosofia disruptiva de Maria Acaso… Em va encantar el seu llibre rEDUvolution, que dóna pistes per acabar amb el que ella anomena l’educació bulímica.

La seva última entrada al seu blog em sembla espectacular. Es titula Hackea el aula y miente al inspector: cuando desobedecer es la vía para que el aprendizaje suceda. En ella es queixa de com, a partir de l’aprovació de la LOMCE i de la publicació dels resultats PISA, tothom parlava de rendiment, de  professionalització, de reultats, de competivitat… Però poc s’ha parlat d’aprenentatge.

Tanto PISA como la LOMCE pretenden firmemente conseguir que el aprendizaje NO suceda, pretenden que sigamos preocupados por las notas en vez de por el conocimiento, por los resultados en vez de por el proceso, por los números en vez de por las personas.

I a partir d’aquí, plantaje seguir lluitant per allò que creiem. I això potser significa “fer tot el contrari del que se’ns diu que fem”  o “redactar la programació que sabem que no ens donarà problemes amb els nostres superiors però portar a la pràctica la programació que considerem necessària perquè els nostres alumnes aprenguin“.

Us recomano la lectura de la seva entrada.

acaso

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s