The Flipped Classroom, la classe al revés

Estàndard

The Flipped Classroom és una experiència, que em sembla interessantíssima, i que consisteix en la classe a la qual se li ha donat la volta. En resum, es tracta de què l’alumne accedeix al contingut objecte d’aprenentatge des de casa o fora de l’escola, com si fossin els tradicionals deures, a través de lliçons per vídeo. I a la classe, per tant, el temps es pot dedicar a altres activitats de tipus col•laboratiu.

Aquesta tècnica inverteix els models tradicionals d’ensenyament, donant instruccions online des de fora de la classe i traslladant els deures dins de la classe. El mètode tradicional representa al professor com la persona que imparteix la classe i mana deures per l’endemà. En el nou model el professor roman a un costat exercint com a guia i mentre que els alumnes treballen a la classe. El model requereix que els alumnes vegin els videos online a casa, al seu propi espai, en constant comunicació amb altres alumnes i professors mitjançant debats online. És a la classe on els conceptes s’afermen amb l’ajuda del professor.

La tecnologia i les activitats d’aprenentatge són dos components clau d’aquest nou model. Tots dos influencien l’entorn d’aprenentatge de l’estudiant de manera fonamental.

Si ens fixem, en aquesta experiència la tecnologia agafa el rol de transformadora de l’educació. La tecnologia s’utilitza per transmetre la informació més enllà del temps presencial de l’educació formal, i per tant, permet dedicar temps al que és veritablement important: el debat a classe, la reflexió, la col.laboració, la realització de tasques…

Us deixo un vídeo on explica tot això Salman Khan, fundador de la Khan Academy, un lloc web on es poden trobar moltíssims vídeos amb lliçons sobre tota classe de temes del currículum.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s