3a jornada del VI Congrés Internacional d’Educared

Estàndard

Aquest dissabte ha estat la jornada de cloenda del Congrés d’Educared. Un matí farcit de grans intervencions…

Primer vam tenir la sort de poder escoltar a Bill Drayton, que el dia abans havia rebut el Premi Príncep d’Astúries a la Cooperació. Entrevistat per Manuel Campo Vidal ens va parlar de la importància de la empatia. Entre altres coses, va afirmar que les habilitats clau que han d’acabar tenint els nostres alumnes per poder enfrontar-se al món actual són la empatia, la capacitat de treballar en grup, lideratge i capacitat d’organitzar el canvi.

Va dir també una frase que em va agradar molt: “Els problemes que ens apareixen són bon per enfrontar-se amb ells. L’important no és el problema, és la solució”.

Després vam poder escoltar a Sugata Mitra, Professor of Educational Technology at the School of Education, Communication and Language Sciences en la Universidad de Newcastle, Reino Unido. Ens va explicar la seva meravellosa experiència anomenada  Un forat a la paret. La seva experiència ha demostrat que, treballant en grup, ela alumnes aprenen sols navegant per Internet.

L’última gran conferència del Congrés va ser la de George Siemens, que ens va explicar la seva teoria del conectivisme. Ens va parlar de com de fragmentada està la informació actualment, ja que ens arriba per múltiples vies. Cal, aleshores, alguna cosa que la centri. I és en aquest camí en el que ens cal treballar a l’escola.

En fi, final del Congrés… Torno de Madrid amb el cap ple d’idees que cal portar a la pràctica…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s