Sobre uniformes, tarimes i altres…

Estàndard

El Departament d’Ensenyament, a través de la consellera Rigau, ha deixat anat la idea de la introducció de l’uniforme en el món escolar. La sorpresa de tothom ha estat majúscula. Ara resulta que aquest és un dels problemes més greus que té l’escola? És aquesta una demanda de la societat? És aquest un primer pas per acabar amb el tan famós fracàs escolar?

No serà això una cortina de fum per desviar l’atenció sobre la retallada de l’educació? Mentre la gent parla d’això, ens oblidem de la falta d’inversió, de la retirada del projecte 1×1, de les reclamacions dels mestres de la concertada…

Per acabar-ho d’adobar, Duran i Lleida diu que caldria obrir el debat sobre el retorn de la tarima a les aules. Això ja és la repera! Resulta que en un moment en què es parla del canvi de rol del professor, de com el mestre ha de ser més un guia i un acompanyant, ara se’ns planteja tornar al paper del profe sobre una tarima impartint una classe magistral… Així el professorat recuperaria l’autoritat perduda…

Em sembla patètic que qui ens governa tingui tan poca idea del món al que ha de fer front l’escola. Em pregunto quan costaria tenir un Robindon o un Gerver al capdavant del món educatiu.

A nosaltres, els mestres, només ens queden dos camins. Abandonar aquesta professió que tant ens agrada o continuar lluitant, sols i pel nostre compte, per canviar l’escola, aquesta institució obsoleta que considerem tan important per formar els ciutadans del futur.

Anuncis

Un pensament sobre “Sobre uniformes, tarimes i altres…

  1. Núria Espada

    Sóc professora i m’agrada passejar per la classe. Promociono els treballs en grups cooperatius i realitzo activitats de diferents tipus per poder arribar a tots els racons de l’alumnat. Tanmateix, la pissarra hauria d’estar més amunt perquè els caps de la primera filera no tapin els de darrere, i de tant en tant, encara que no gaire, també m’assento. En quant el meu cap queda amagat darrere d’aquells de la primera filera es percep el neguit dels alumnes de més al darrere. Per què anar tan en contra de les tarimes? L’espai d’aula que es mengen ja el tenim dibuixat imaginàriament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s