Glogster, una eina per fer murals

Estàndard

Gràcies a Educ@contic he descobert una eina 2.0 que ens pot ser molt útil a les nostres classes. Es tracta de Glogster, una eina que ens permet crear i compartir a la xarxa murals o cartells elaborats pels alumnes. El glog s’insereix d’una manera molt senzilla en quasevol blog, wiki o pàgina web.
L’ús dels murals ha estat una pràctica habitual a les aules, en qualsevol àrea i nivell educatiu, per presentar i compartir projectes amb un format atractiu o sintetitzar els coneixements adquirits sobre un tema.

La utilització de Glogster permet incorporar amb molta facilitat textos, enllaços a altres pàgines web, imatges i arxius d’àudio o vídeo, tant des del nostre ordinador com des d’Internet. Però a més a més, un dels grans avantatges que ens ofereix Glogster en relació amb l’àudio i vídeo, és la possibilitat de gravar-los des del propi programa sempre que comptem, cosa ja habitual a la majoria dels ordinadors, amb un micròfon i una webcam.

És una eina, a més a més, molt atractiva per a l’alumnat  ja que ofereix una gran varietat d’estils de disseny per anar configurant els diferents apartats que formen part del pòster: marcs per a les imatges, reproductors d’àudio i vídeo, bafarades, títols, fons, objectes… En definitiva, parlem de cartells interactius i multimèdia.

També el professorat troba a Glogster una eina molt valuosa per presentar els continguts de forma més motivadora o proposar projectes de treball o seqüències didàctiques.

En qualsevol cas, les funcionalitats exposades ens remeten a una metodologia activa, de treball per projectes, en la qual el desenvolupament de les competències es fa palès: s’aprèn fent.

Gràcies a Marisa de Dios podeu veure un magnífic tutorial.

Perquè serveixi d’exemple, us deixo alguns dels glogs que en els últims mesos han aparegut a la xarxa amb les entrades on els autors expliquen el seu sentit i el procés de creació:

Un trabajo sobre el léxico hecho por alumnos.

Presentación sobre Benedetti.

Una secuencia didáctica en un cartel.

Sobre la segunda Guerra Mundial.

Una presentación sobre el Realismo.

Variedades dialectales.

Un proyecto de trabajo en Primaria.

La luna 40 aniversario.

La presentación de un curso.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s