Any Darwin: vídeos

Estàndard

Amb motiu de l’Any Darwin molts són els recursos que podem trobar a la xarxa per treballar la figura de l’il·lustre investigador.

VilaWeb ha elaborat una col·lecció de vídeos de curta durada (uns 5 minuts) agrupats sota el nom Darwin 365. Se n’han fet sis episodis:

  1. Primer capítol de la sèrie Darwin 365, un capítol introductori a la figura de Darwin.
  2. Visions i prejudicis sobre la natura. Arcadi Navarro (CSIC-UPF) explica com la teoria de l’evolució ha modificat les visions i els prejudicis sobre la natura.
  3. Darwin i la política. Ferran Sáez, de la Facultat de Comunicació Blanquerna, ens explica la relació entre Darwin i la política.
  4. Darwin i la religió. Ramon Mª Nogués, de la Facultat de Ciències de l’Educació, ens explica la relació entre Charles Darwin i la religió.
  5. Primatologia. Carme Maté, professora d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, parla dels estudis de Darwin sobre la primatologia.
  6. El Cas Maeso, Darwin als tribunals, on s’explica com les teories del científic es fan servir avui en dia per resoldre casos als tribunals.

Al portal Edu3.cat també podem trobar una bona col·lecció de vídeos sobre aquest tema, per exemple:

  • Charles Darwin i la teoria de l’evolució. El programa “El medi ambient” parla, en 4 minuts, dels descobriments que va fer Darwin en el seu viatge amb el “Beagle”.
  • Charles Darwin, bicentenari d’un naturalista. També del programa “El medi ambient”, en aquesta ocasió centrat en les teories de Darwin i la controvèrsia ideològica que generen.
  • Charles Darwin. El programa “Natura” presenta les Illes Galápagos, la importància que van tenir per a Darwin i els riscos actuals, especialment deguts al turisme.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s