Catalunya i les TIC

Estàndard

A començament del mes de març, el president José Montilla va signar un acord amb Microsoft per a, entre d’altres coses, dotar amb un TabletPC a cadascun dels alumnes de Catalunya. Aquest fet no deixa de sorprendre i de ser una gerra d’aigua freda a tot el col·lectiu de professors que estem implicats amb les TIC i amb el software lliure. Fa pocs anys, i amb el que semblava un canvi total de plantejament, la Generalitat emprenia el projecte Linkat per crear una distribució de Linux per a la comunitat educativa. Com a resum de tot aquest disbarat, podeu llegir la carta d’un mestre publicada al diari de Mataró.

A més, Euskadi, Galícia, Catalunya i les Balears han concedit a Microsoft el Premio Promoción de la Realidad Plurilingüe del Estado Español. Tot això sembla més propi d’una broma del dia dels Innocents, però la veritat és que ha aixecat una gran indignació entre la gent que fa anys que lluita pel programari lliure i per la traducció del programari a la nostra llengua (podeu veure la nota de premsa difosa per Softcatala).

Després de tot això crec que la situació és molt clara: molts no entenem res del que ha passat i Microsoft encara deu estar rient i fregant-se les mans davant d’aquest nou negoci.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s